Preotul Tudor Marin de la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, ucis sâmbătă, la scurt timp după slujbă, va fi înmormântat marţi dimineaţă, familia dorind ca parohul să fie înhumat în curtea lăcaşului de cult, în acest sens urmând să depună cereri pentru obţinerea avizelor necesare.
Familia preotului şi enoriaşii doresc ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul". Lăcaşul de cult însă nu are cimitir şi este monument istoric, astfel că este nevoie de avize de la Primărie, de la Direcţia pentru Cultură şi de la Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
În acest sens, luni, membrii familiei vor depune cereri pentru a obţine avizele necesare.
Preotul protopop Nicolae Cobzaru susţine că va fi o problemă atunci când va deceda şi soţia preotului.
"Cu toate că acum toată lumea este de acord ca preotul să fie îngropat în curtea bisericii, va fi o problemă atunci când doamna preoteasă va deceda. Ea nu va putea fi înmormântată lângă părintele Marin şi atunci vor fi despărţiţi", a declarat părintele Nicoale Cobzaru.
Pe de altă parte, principalul suspect în cazul uciderii preotului, a spus, duminică, la percheziţia făcută la apartamentul său, că nu regretă nimic şi că a făcut ceea ce i-a spus Dumnezeu.
"Nu regret ce am făcut. Cel pe care l-am omorât nu era preot, iar eu am făcut ceea ce mi-a spus Dumnezeu", a susţinut Florentin Puşcoiu.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Focşani, unde zeci de persoane, dar şi membrii familiei preotului, au participat la o slujbă.
Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, sfinţea la acest lăcaş de cult din 1990, imediat după revoluţie, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regi