Subestimată de premierul Victor Ponta, care a numit-o în discursul său „Natura”, publicația britanică „Nature” este una dintre cele mai prestigioase reviste științifice din lume.
A fost înființată în anul 1869 de Alexander Macmillan, la îndemnul Thomas Henry Huxley, iar în anul 1970, revista a deschis primul birou în străinătate, la Washington, DC. În anul 1996, revista a lansat și site-ul www.nature.com.
În 2006, a fost cotată drept cea mai citată publicație științifică, iar în anul 2007, împreună cu Science, Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), Physical Review Letters și Physical Review B, revista s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai citate 10 publicații de știință.
„Nature” se numără printre puținele reviste care publică articole cu cercetări originale, care acoperă arii științifice largi: medicină, genetică, biologie, dar și articole despre actualitate, economie și mediul de afaceri, finanțare în domeniul cercetării și chestiuni de etică științifică.
Publicația „Nature” a anunţat, ieri, că premierul Victor Ponta şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Din articol reiese că actualul premier a plagiat mai mult de jumătate din lucrarea sa de doctorat despre Tribunalul Penal Internaţional. Nature susţine că pasaje masive din această lucrare au fost preluate din lucrările lui Dumitru Diaconu şi Vasile Creţu.
"Evidenţa plagiatului este copleşitoare", a apreciat Marius Andruh, preşedintele consiliului pentru recunoaşterea diplomelor universitare. SCANDALUL PLAGIATULUI. CTP: Este o cerință morală intelectuală să citezi cu ghilimeleCum îl contrazic pe Victor Ponta regulile academice de redactare a tezelor de doctoratCine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor PontaCum se MUŞAMALIZEAZĂ cazul Ioan Mang, ministrul "copy-paste"SE APROPIE AUDIEREA PLAGIATORULUI MANG. Poate sta liniştit. Verdictul va fi