Punctele în care ar trebui ajutaţi cei care suferă din cauza căldurii au ajuns în mizerie: au apă caldă şi un paznic. După alegeri, medicii au dispărut.
Bucureștenții care s-au încumetat să iasă din casă au avut nevoie de multă apă. În imagine, un hidrant transformat în țâșnitoare
Sursa: CODRIN PRISECARU
Dacă înainte de alegeri, corturile de la colțurile străzilor aveau medici și asistente amabile, acum au rămas doar cu paznicii și apa caldă
Sursa: CODRIN PRISECARU
Maşinile de mare tonaj au fost interzise pe şosele pentru că ar distruge asfaltul, muncitoarele au leşinat pe capete în fabrici din cauza căldurii, şinele de tren s-au topit sub soarele dogoritor, iar ambulanţele au înregistrat recorduri de apeluri. În 24 de ore, 200 de oameni au leşinat pe stradă, iar la nivel naţional peste 6.000 de apeluri s-au înregistrat la serviciile de ambulanţă şi SMURD. Este bilanţul celei mai căldurase zile din an, care a adus codul portocaliu în nu mai puţin de 14 judeţe din sud şi sud-est, şi cod galben în restul.
Vorbe-n vânt
Betoanele din Bucureşti şi cele 38 de grade C din termometre (cea mai ridicată temperatură din ţară) au făcut atmosfera greu de suportat. Mulţi bucureşteni au ieşit din case şi au încercat să găsească în parcuri o atmosferă mai plăcută. Slabe speranţe.
Mult trâmbiţatele puncte de prim-ajutor anunţate de Primăria Capitalei (peste 20), dotate cu aer condiţionat, ventilatoare cu apă, personal medical specializat, medicamente şi aparatură de specialitate sunt doar un vis frumos. În spatele cortinei albe a punctului de ajutor din Piaţa Universităţii se găsesc doar bidoane mari cu apă, un ventilator care abia reuşeşte să îl răcorească pe paznic şi atât. Nici urmă de personal medical sau de medicamente. Oamenii vin, întreabă de medic şi pleacă mulţumindu-se cu un pahar cu apă caldă.