La HBO a început un nou serial. Acesta este dedicat presei, numindu-se prin urmare „Redacţia". Acţiunea se petrece în culisele unei televiziuni de ştiri fictive, ACN, dar modul de lucru şi chiar cazurile relatate sunt cât se poate de autentice.
Presa a fost întotdeauna un domeniu atrăgător pentru realizatorii de filme. Cum la baza tuturor scandalurilor politice a stat mereu câte un articol strecurat fie pe surse, fie în baza unor investigaţii în presă, bineînţeles că Hollywoodul nu a putut lăsa să-i scape nişte subiecte de film atât de grase.
De la Nixon la „Insider"
Afacerea Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în urma unor dezvăluiri incendiare făcute de către jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein de la Washington Post, a făcut subiectul unui film laureat cu nu mai puţin de patru Oscaruri: „Toţi oamenii preşedintelui," apărut în 1976, avându-i în rolurile principale pe Dustin Hoffman (tânăr pe atunci) şi Robert Redford. Un „follow up" peste ani este „Frost şi Nixon", film din 2008 ce urmăreşte povestea interviului-fluviu luat de jurnalistul David Frost demisionarului Richard Nixon.
Tot din categoria scandalurilor de presă amintim şi filmul „The Insider", cu Al Pacino în rolul unui producător care găseşte o sursă pentru a face o emisiune devastatoare despre industria tutunului, sau oscarizatul „Network, cu Faye Dunaway şi Peter Finch, despre puterea manipulatoare a televiziunii. La rubrica „jurnalişti martiri pe altarul adevărului" găsim pelicula „Veronica Guerin", cu Cate Blanchet în rolul principal, film ce spune povestea adevărată a unei ziariste irlandeze care a fost ucisă de mafie după ce scrisese câteva articole în care demasca traseul drogurilor. Despre rivalitate şi amoruri în lumea presei s-au făcut mai multe filme. Printre ele se numără comedia romantică „Up Close and Personal", cu