Ministrul Liviu Pop a anunţat că au fost descoperite nereguli privind înscrierea candidaţilor la sesiunea specială, dar că de vină este metodologia interpretabilă
Au fost constatate deficienţe în înscrierea absolvenţilor la sesiunea specială a Bacalaureatului olimpicilor, de vină este metodologia, care e interpretabilă, prin urmare nu se vor aplica sancţiuni. Aceasta este, pe scurt, concluzia anchetei efectuate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, concluzie anunţată marţi de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
Verificările continuă
Carmen Tocală, şefa ANST, a precizat însă că nu s-a tras linia aici şi că verificările continuă pe linia federaţiilor naţionale. "Vom analiza în luna care urmează planurile de pregătire a sportivilor pe perioada mai-iunie. În funcţie de acestea vom putea spune dacă sportivii care au participat la Bac-ul special fac parte sau nu din loturile lărgite", a declarat Tocală.
- Doamnă Tocală, ancheta e finalizată sau nu!?
- Nu. Vom compara acum absolvenţii de la examen cu listele loturilor naţionale sau lărgite, care se află în pregătire.
- Legea acutală permite, să zicem, oricărui sportiv, care e sau nu cu lotul în pregătire, să se înscrie la sesiunea specială. Ce se întîmplă însă cu olimpicii falşi de la examen?
- Tocmai asta dorim să clarificăm, pentru că în urma acestui scandal imaginea sportului a avut de suferit, iar sportul înseamnă corectitudine în primul rînd.
- Cazul cel mai concret este cel al fetei Doinei Melinte, care deşi este legitimată la canotaj, nu a practicat acest sport, şi nici un altul, nici măcar o zi...
- Aceste aspecte trebuie verificate şi vom anunţa rezultatele imediat ce le vom avea.
Fără finanţare la anul!
Preşedintele ANST, Carmen Tocală, a mai precizat că instituţia pe care o conduce va opri finan