Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat că în cazul sesizării privind scurgeri de informaţii de la DNA către presă legate de o anchetă în curs, aşteaptă un răspuns scris, precizând că justiţia televizată încalcă prezumţia de nevinovăţie.
Titus Corlăţean, a declarat, duminică, la evenimentul organizat de Ziua Justiţiei de către de Curtea de Apel Bucureşti şi Asociaţia Magistraţilor din România, că justiţia televizată nu este o chestiune acceptabilă într-un stat de drept, iar informaţii care constituie subiectul unei anchete în curs nu pot fi date pe surse la presă.
Corlăţean a precizat, după eveniment, răspunzând unei întrebări privind sesizarea către Instituţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă de la Direcţia Naţională Anticorupţie s-au scurs într-adevăr informaţii, că este de datoria ministrului Justiţiei să ceară CSM, Inspecţiei Juridicare, procurorului general şi procurorului şef al DNA să facă investigaţiile necesare.
"Eu ceea ce afirm şi fac. Atunci când, după o şedinţă importantă şi învolburată a CSM, la care am participat, seara, după ce avusesem dimineaţă acest tip de discuţie, seara, pe sursă DNA sau surse judiciare, invocată de presă, au apărut o serie de informaţii legată de o anchetă în curs, am considerat, după ce am avut dimineaţă discuţia la CSM, că este de datoria ministrului Justiţiei să ceară şi CSM, Inspecţiei Juridicare, procurorului general şi procurorului şef al DNA să facă investigaţiile necesare. Pentru că dincolo de ce înseamnă rolul firesc şi necesar al presei de a informa opinia publică, există nişte reguli, există nişte proceduri şi există o lege care trebuie respectată în primul rând de cei care aplică legea. Or, transmiterea unor informaţii, dacă acest lucru se confirmă, în cursul unor proceduri de anchetă penală, este o chestiune care încalcă legea. Acest lucru s-a întâmp