BACALAUREAT 2012. Astăzi s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la care au participat 180.000 de elevi. Cei mai mulţi dintre candidați au susținut proba la Matematică (cei din licee cu profil real) sau la Istorie (profil uman). Matematicianul Nicușor Dan, președintele Organizației „Salvați Bucureștiul”, vă arătă cum trebuiau rezolvate subiectele. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘSursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUSursa: EVZ
1 /.
BACALAUREAT 2012. „Matematicienii” de la Liceul „Tudor Vianu” din Capitală au părăsit sălile de examen bucuroși și așteaptă acum rezultatele fără emoții. Majoritatea cred că vor obține note de la 9.50 în sus. Subiectele li s-a părut ușoare, iar ultimul exercițiu, care ar trebui să aibă un grad de dificultate ridicat, „a fost chiar banal”.
Culea Adrian a fost primul elev care a părăsit sala de examen. "Am scris 20 de pagini! Colegii, tot așa, au mai cerut câte 3-4 foi de examen, sigur s-au descurcat", a declarat triumfător Adrian, care are de gând să dea la Politehnică. „Mai greu a fost subiectul II- cerința a doua, pentru că erau o mulțime de matrice, care necesitau mult timp și concentrare. Ultimul subiect a fost chiar banal”, a mai completat Adrian.
FRAUDE LA BACALAUREAT 2012. În București, nouă elevi au fost eliminați, după ce au încercat să copieze. La Constanța, au fost descoperite șase tentative de fraudă. Doi dintre elevi aveau asupra lor telefonul mobil, iar un altul încerca să se inspire din ciorna colegului. VEZI aici alte tentative de fraudă.
Totuși, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, remarcă faptul că sunt din ce în ce mai puțini elevi care încearcă să promoveze examenul prin fraudă. „Din punctul acesta de vedere, suntem pe drumul cel bun, elevii au început să înțeleagă că nu așa se pune problema. În curând vom avea și centralizarea completă a rezultatelor de la Evaluarea Națională, pe