Astăzi, la Universitatea din București a avut loc ședința Comisiei de Etică în care s-au stabilit regulamentele și codurile ce vor sta la baza evaluării lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. Sursa: Codrin Prisecaru
”Comisia de Etică lucrează, în acest moment, la propriul regulament de funcţionare, fiind o comisie nou constituită, fapt care va permite ca săptămâna viitoare să fie evaluată situaţia creată de acuzaţiile de plagiat formulate la adresa dlui Victor Ponta. În şedinţa de astăzi, a fost stabilit corpusul de documente instituţionale (regulamente, coduri etc) care va sta la baza evaluării ce va fi efectuată în continuare de Comisia de Etică şi de către experţii desemnaţi”, se arată într-un comunicat al Universității din București.
Membrii comisiei, stabiliți de universitate
Evaluarea Comisiei de Etică va fi sprijinită şi de consultarea unui număr de experţi din domeniul juridic, atât din România, cât şi din străinătate, se mai arată . Componența comisiei de experți în domeniul juridic va fi stabilită de Universitatea din București.
Un verdict a fost deja dat
Reamintim că Facultatea de Drept din cadrul Universității din București trebuia să dea un verdict în acest caz, însă membrii comisiei care ar fi trebuit să evalueze lucrarea au stabilit, cu majoritate de voturi, că nu vor face analiza lucrării.După această decizie decanul Facultății de Drept, Flavius Baias, și-a dat demisia. Lucrarea de doctorat a premierului a fost analizată de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, care a stabilit clar că 85 dintre paginile documentului sunt copiate din diverse surse fără citarea sursei. În ziua în care acest Consiliu a analizat lucrarea, prin Ordin de Ministru Liviu Pop, în acel moment interimar la Educație, a dizolvat Comisia.
CITEȘTE ȘI:
Decanul facultății de Drept a Univers