Un cort de prim-ajutor există şi lângă spitalul Colţea, vis-a-vis de Universitatea Bucureşti. Sursa: CODRIN PRISECARU
Spaţiul e mic, întunecos şi insalubru, dar la intrare te întâmpină doi ochi albaştri capabili să pună multe inimi pe jar.
"Au mai venit şi băieţi tineri, care voiau doar să-mi ceară numărul. I-am servit cu un pahar de apă rece, să le vină mintea la cap", spune Alexandra Aur, studentă în anul III la Medicină.
Spune că e pregătită pentru orice fel de situaţii. "Măsor glicemia, tensiunea şi administrez comprimate, iar dacă e nevoie fac şi injecţii. Aici nu-i tocmai un loc igienic să înţep pe cineva, aşa că, dacă va fi nevoie, o să apelez la Salvare", admite cu jumătate de gură fata, aflată în prima ei zi de voluntariat.
Pensionari care se plictisesc pe-acasă, bolnavi închipuiţi sau tineri dornici de-o cucerire rapidă, toţi au zăbovit câteva minute în cort, au băut apa primăriei şi s-au răcorit la ventilatorul cu vapori de apă.
"Nu-mi fac griji, sunt rezistentă. Pe lângă două cursuri de prim-ajutor, am făcut un set complet de analize. M-au declarat aptă", e mândră viitoarea doctoriţă.
Nici nu termină propoziţia, că a şi apărut următorul pacient. Omul, înalt cât dulapul, asudat până la piele, se clatină pe picioare şi cere un calciu.
Doctoriţa intră-n alertă: întâi îl ajută să se aşeze în patul îngust, apoi se repede la geamantanul cu medicamente. "Îi dau un Captopril, pentru hipertensiune, îl las 15 minute şi îi măsor tensiunea, să văd dacă am făcut bine", explică voluntarul, înainte să tragă cortina.
O sticlă de apă pentru fiecare
Primăria Devei a distribuit astăzi 7.500 de sticle de apă minerală trecătorilor. La punctele stradale s-au adăugat patru, amenajate la centrele de Bacalaureat. Punctul cel mai solicitat a fost cel de lângă piaţa agro-alimentară.
"Au dat năvală peste mine. Până la urmă s-au