Albert Gonzales a reuşit să fure şi să vândă datele a peste 170 de milioane de carduri de ATM. A primit 20 de ani de închisoare.
Istoria Internetului are şi o parte neagră, scrisă de hackerii care au reuşit să provoace pagube însemnate marilor companii şi clienţilor săi şi să atace sisteme de securitate naţională.
Garry McKinnon. În 2002, pe mai multe computere ale armatei SUA apare brusc un mesaj: "Sistemul vostru de securitate este un rahat. Voi continua să vă atac până la cel mai înalt nivel". Mai târziu a fost identificat cel care reuşise să spargă, printre altele, securitatea reţelelor Forţelor Navale şi Aeriene americane sau NASA. Era vorba despre scoţianul Gary McKinnon, un administrator de reţea.
Ciudat era că acesta suferea de o formă mai uşoară de autism, însă era capabil să înţeleagă complexitatea unor sisteme cum sunt cele ale reţelelor de net.
allowfullscreen>
Jonathan James (Comrade). La vârsta de 15 ani a reuşit să le dea peste cap serverele celor de la NASA şi Ministerul Apărări al SUA. Era reclamat că ar fi furat un soft care valora în jur de 1,7 milioane de dolari. Pe 18 mai, 2008, James s-a sinucis, împuşcându-se. Într-un mesaj pe care l-a lăsat spunea că nu are încredere în justiţie şi că a pierdut controlul asupra situaţiei.
Vladimir Levin. În 1994, din apartamentul său din Sankt Petersburg, Leven a reuşit să transfere 10 milioane de dolari în conturile sale dintr-o bancă americană. Acesta a dat lovitura interceptând PIN-urile unor posesori de conturi bancare.
Albert Gonzales. Este acuzat că ar fi dat una dintre cele mai mari lovituri în sistemul bancar prin intermediul online. În perioada 2005 - 2007, acesta a reuşit să fure şi să vândă peste 170 de milioane parole ale unor carduri ATM. După ce a fost arestat, în timpul percheziţiilor, oamenii legii americani au găsi