Acest tort isi merita pe deplin numele de "Bomba" cu zmeura. Pe lamga aspectul sau original, este si foarte.. foarte... aromat, racoritor si parfumat. Tort bomba cu zmeura
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Blat alb de tort:
* 4 albusuri
* 200 g de zahar
* 2 plicuri zahar vanilat
* 6 linguri de unt moale
* 220 g faina
* 100 ml de lapte
* 2 lingurite praf de copt
* 1/2 lingurita de sare
Mousse de zmeura:
* 250 g zmeura
* 50 ml lichior de zmeura (optional)
* 2 plicuri Tort-Gelee rosu (Dr. Oetker)
* 150 ml apa
* 3 linguri de zahar farin
* 100 g ciocolata alba
* 10 g de gelatina
* 300 ml frisca lichida Meggle
* 2 cani de zmeura proaspata
Decor:
* 100 ml frisca lichida Meggle
* bilute colorate.
Mod de preparare:
La acest blat nu se folosesc galbenusuri, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Blatul iese alb si face un contrast frumos cu mousse de zmeura.
Albusurile cu sarea se bat spuma tare cu un mixer.
Se adauga apoi treptat zaharul, zaharul vanilat si cele 6 linguri de untul topit.
Oprim mixerul si adaugam treptat faina impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele.
Va rezulta o crema fluida.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort de 23 cm.
Diametrul tavii de tort ar trebui sa fie cat diametrul bolului care-l vom folosi pentru crearea tortului.
Inainte de a ne apuca de mousse, tapetam un bol de 20 cm diametru cu folie de plastic.
O cana de zmeura (din cele doua) o pasam si apoi o strecuram, ca-i mai fina fara samburi.
O lasam deoparte.
Avem nevoie de doua plicuri de Tort-Gelee rosu (acea gelatina care se pune peste fructele de pe torturi).
Nu respectam instructiunile de pe plic, care cer mai multa apa, folosim doar 150 ml.
Adaugam si 3 linguri de zahar