Strudel cu caise
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
400 g aluat de patiserie (sau foi de placinta)
50-60 g unt topit
500 g caise
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
3-4 linguri de migdale tocate
2 linguri pesmet
1 ou pentru uns
2 linguri de fulgi de migdale
Modul de preparare:
Se spala caisele, se scot samburii si se taie in felii, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si putin pesmet.
Se intinde foaia de strudel, se taie in doua ca vor rezulta 2 rulouri.
Se stropeste fiecare cu unt topit si se aseaza bucatile de caise cat mai uniform, pe cele foua foi.
Se presara migdalele tocate si se ruleaza foaia, procedand ca la orice strudel cu fructe.
Daca folositi foi de placinta, se iau 4 foi si se asaza una peste alta, dupa ce au fost unse cu unt topit.
Procedam la fel.
Se ung cele doua suluri cu un ou batut cu o lingura de lapte, se presara deasupra fulgi de migdate si se dau la cuptor pana se rumenessc.
Este un dulce care de regula se mananca in aceeasi zi.
Pofta buna!