Nu folosiţi contul pe care îl utilizaţi în scopuri personale pentru a vă înregistra pe site-uri. Sursa: CODRIN PRISECARU
Contul de e-mail a devenit extrem de important în viaţa de zi cu zi. Dacă ţi-l sparge cineva e ca şi cum ţi-ar fura un hoţ din casă.
Ce trebuie să faci ca să eviţi o astfel de situaţie? În primul rând, parola unui cont pe internet are trei carcteristici de bază: să aibă cel puţin 8 caractere, să combine litere, cifre şi simboluri şi să fie uşor de ţinut minte pentru tine şi imposibil de ghicit pentru ceilalţi.
Pe lângă aceşti paşi esenţiali, trebuie să mai ţii cont şi de alte sfaturi pentru a nu reuşi nimeni să-ţi spargă contul de mail. Foloseşte parole diferite pentru fiecare cont de e-mail pe care îl ai.
Altfel, dacă rămâi fără un cont, le poţi pierde şi pe celalte. Răspunde la întrebările de securitate. Aceste răspunsuri te va ajuta să-ţi recuperezi contul chiar dacă a fost spart.
E bine să pui răspunsuri pe care nu le va intui nimeni. Accesaţi opţiunea de recuperare a parolei prin intermediul unui număr de telefon. Yahoo şi Gmail oferă această opţiune.
Soft antivirus
De asemenea, foarte important e să aveţi un sistem antivirus care să fie actualizat şi să-ţi protejeze şi conturile de e-mail. Dacă sunt site-uri pe care le accesaţi rar, folosiţi adrese ale serviciilor de tipul mailinator. com.
Foloseşti acest program doar pentru a primi mail-uri. Nu descărcaţi ataşamente cu extensia .exe, .scr, .bat, .pif sau .com.
Nu daţi click pe linkuri primite pe mail, ci mai bine le copiaţi şi le accesaţi din bara de browser şi dacă se poate în altul decât cel în care e deschis mail-ul (Chrome, Mozilla, Safari etc.)
De fiecare dată când doriţi să părăsiţi mail-ul nu îl închideţi pur şi simplu, ci daţi "sign out".