O comisie a Consiliului Naţional de Etică ar fi decis că teza de doctorat a lui Victor Ponta "respectă cerinţele academice şi are conţinut relevant pentru tema aleasă". Rapiditatea cu care a fost dat verdictul este cel puțin suspectă, dat fiind faptul că acest consiliu este în reorganizare și nu are președinte. Motivul apariției acestui verdict rapid poate fi însă intuit: astăzi, Comisia de Etică a Universității din București analizează lucrarea. Sursa: CODRIN PRISECARU
UPDATE 12.30: Raportul prezentat aseară de televiziuni a fost o scurgere de informații, după cum confirmă chiar Consiliul Național de Etică. ”Am încercat să mergem pe cursul evenimentelor să vedem care este sursa, însă nu am ajuns la nicio concluzie”, a declarat Gabriela Catană, purtător de cuvânt al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (în cadrul căreia funcționează Consiliul Național de Etică). Comisia tehnică, cea care a dat verdictul, este alcătuită din 3-5 membri, profesori la Universitatea din București, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.
Concluziile raportului vor fi prezentat mâine Consiliului Național de Etică, acesta va delibera și va trimite concluziile direcției juridice din cadrul Ministerului Educației.
UPDATE 11.30: Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a declarat că nu știa nimic despre analiza făcută de Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Național de Etică și că, oricum, nu vrea să se amestece. ”Concluziile care mi s-au părut importante sunt acelea că premierului i se poate reproşa că bibliografia nu este redactată corect, dar nu poate fi pus sub acuzaţie de plagiat", a spus ministrul Educației.
Verdictul favorabil premierului a fost făcut public aseară de postul de televiziune România TV. În documentul prin care se constată că lucrarea de doctorat nu este plagiată se precizează la secţiunea