Elevii români au câştigat în acest an patru medalii de aur, şapte de argint şi şase de bronz la cele mai importante olimpiade internaţionale
1 /.
În ciuda rezultatelor dezastruoase de la Bac şi a temerilor generale privind decăderea învăţământului românesc, câteva zeci de elevi români reuşesc, în fiecare an, să fie primii în cele mai mari competiţii internaţionale. Ieri, când s-a încheiat Olimpiada In terna ţională de Chimie, desfăşurată în SUA, elevilor români participanţi le-au fost aşezate la gât patru medalii: una de aur, două de argint şi una de bronz.
Anul acesta s-au înregistrat rezultate bune şi la Olimpiada Internaţională de Matematică: cei şase elevi ai lotului au obţinut tot atâtea medalii: două de aur, trei de argint şi una de bronz. La matematică, disciplină la care în fiecare an se obţin cele mai bune rezultate, România s-a clasat pe locul zece în lume în ierarhia pe naţiuni, şi pe primul în Europa.
La Fizică, România a câştigat o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, iar la Biologie- trei de bronz. În 23-30 septembrie se va desfăşura, în Estonia, olimpiada de Informatică, ocazie cu care se va putea face şi bilanţul medaliilor din acest an.
Conform tradiţiei, cele mai multe medalii sunt obţinute la matematică şi informatică, iar an de an principalii adversari sunt elevii din China, Rusia, SUA şi statele din Caucaz.
Rezultatele înregistra te de loturile na ţionale depind de valoarea copiilor din fiecare generaţie.La matematică, spre exemplu, după succesul de dinainte de Revoluţie şi imediat după, când curgeau medaliile de aur, a urmat o perioadă de câţiva ani în care aurul a lipsit. La fel s-a întâmplat şi la Informatică, unde perioada 2004- 2008 a fost săracă în medalii.
4-6 elevi formează lotul olimpic pentru fiecare disciplină. Ei sunt selectaţi din rândul olimpicilor naţionali
Părinţi excepţion