Au fost ani buni când numele Temistocle Popa rima cu "şlagăr".
Succesul unuia dintre cei mai prolifici compozitori români, autor, printre altele, al pieselor "Trecea fanfara militară" sau "Lalele", a intrat în declin în anii de după Revoluţie, când muzica a primit alte valori. La începutul acestui an, CanCan scria că Temistocle Popa, pseudonim pentru Mistocli Popa, ar putea rămâne fără locuinţă. Astăzi, aceeaşi publicaţie anunţa că "inevitabilul s-a produs", iar compozitorul a fost forţat să părăsească locuinţa naţionalizată în care trăia mai bine de 10 ani.
Drama este cu atât mai mare cu cât artistul a mai trecut o dată prin aceleaşi probleme, fiind evacuat din locuinţa sa anterioară, tot naţionalizată, în 2002. Potrivit CanCan, acum, din sufrageria lui Temistocle Popa au dispărut manuscrisele şi partiturile, în locul lor tronând un coş de gunoi.
Compozitorul aşteaptă acum ajutorul colegilor de breaslă sau al statului pentru ca el şi soţia sa, actriţa Cornelia Teodosiu (90 de ani), să aibă un acoperiş deasupra capului.
În chirie
O speranţă vine de la Primăria Capitalei care, la curent cu situaţia compozitorului, a decis să îi întindă o mână de ajutor şi să îi ofere o locuinţă care să nu mai fie în pericol de retrocedare. Primăria l-a mai ajutat pe Temistocle Popa acum câţiva ani când i-a oferit o locuinţă.
Contactat de Evenimentul zilei, compozitorul Ionel Tudor ne-a spus că Temistocle Popa va sta provizoriu într-un apartament închiriat în zona Perla.
"A găsit soluţii la Primărie. A fost tratat acolo cu mult respect, dar mai mult nu s-a putut. Este păcat că se întâmplă lucrurile acestea cu personalităţile ţării", ne-a spus Ionel Tudor.