Consiliul Judeţean vrea să încurajeze reindustrializarea Bihorului. Aleşii bihorenilor au hotărât marţi, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată menită să administreze mai multe parcuri industriale care vor fi dezvoltate de Consiliul Judeţean în Bihor.
SC Parcuri Industriale SRL ca avea ca unic acţionar Consiliul Judeţean Bihor, iar ca unic obiect de activitate: "Tranzacţii imobiliare, închirieri şi activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor".
Conform expunerii de motive anexată proiectului de hotărâre, înfiinţarea societăţii "Parcuri Industriale Bihor" are ca scop, printre altele, creşterea numărului de locuri de muncă, sporirea investiţiilor străine, creşterea şi dezvoltarea unor industrii de înaltă tehnologie şi producerea de bunuri şi servicii competitive pe pieţele interne şi externe.
La propunerea consilierilor judeţeni, capitalul social al SRL-ului, stabilit iniţial la 1.000 lei, a fost majorat la 10.000 lei iar numărul reprezentanţilor Consiliului Judeţean Bihor în Consiliul de Administraţie a societăţii a fost crescut de la 3 la 5.
Aleşii bihorenilor l-au mandatat pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, să semneze actul constitutiv al societăţii, iar pe Cristian Bodea, consilierul acestuia, să reprezinte judeţul Bihor la încheierea actelor necesare dobândirii personalităţii juridice a noii societăţi comerciale.
Expertiză cu "tălpi"
În şedinţa de joi, consilierii judeţeni au mai hotărât, cu opoziţia consilierilor UDMR, care s-au abţinut de la vot, aprobarea unei expertize tehnice din 2009 care prevedea că fostul Palat al Finanţelor Publice - Oradea, adică fostul sediu al Policlinicii mari, şi alte clădiri amplasate pe parcela cu numărul topo 585/1 din acelaşi CF 1607 Oradea, nu au fost ale Ordinului Călugăresc Mizericordian, care le revendică.
"Ele au fost construit