Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriteanu îşi explică succesul.
Succesul nu vine niciodată întîmplător. Sabrerii ştiu asta. Totul a început în 2009, cînd au debutat pregătirile pentru Londra. Mihai Covaliu, antrenorul lor, abia numit în fruntea lotului, a ştiut ce să le ceară. Şi cum să-i facă să dea totul, să muncească în momentele grele, momentele în care îţi vine să abandonezi totul.
Relaţia bazată pe respect
Covaliu nu i-a privit niciodată de sus. A rămas tot coechipierul lor, omul care urca pe planşă alături de ei pentru a ajunge primii la 45. "Relaţia dintre noi şi Cova se bazează în primul rînd pe respect. El a ştiut întotdeauna ce să ne spună, cum să ne motiveze. E omul care ştie să te ridice în momentele grele! A fost un mare sportiv, iar acum cred că a demonstrat că e şi un mare antrenor", spune Florin Zalomir.
"Sînt mîndru că i-am antrenat pe aceşti băieţi care mi-au fost şi colegi. Sînt foarte bucuros pentru rezultat, rămîne regretul că nu am cîştigat aurul, dar meciul cu Rusia, din semifinale, ne-a stors de toate puterile"
Mihai Covaliu
Rezerva Alexandru Siriteanu are şi el numai cuvinte de laudă la adresa fostului campion olimpic. "Cova era atuul nostru. El a trăit momentele prin care trecem noi acum. A fost acolo, sus, pe podium, i s-a cîntat imnul. Cînd îl vezi pe margine, impune respect pentru orice echipă", spune Alex.
Cova, Zalo, Tibi, Dumi şi Sire
"Uite, ştiţi ce e interesant şi nu am citit pe nicăieri? Noi sîntem echipa celor patru litere. Eu sînt Sire, Covaliu e Cova, Rareş e Dumi, Dolniceanu e Tibi şi Zalomir e Zalo", spune încîntat Alexandru Siriteanu. Cel care era rezervă la această ediţie a Jocurilor Olimpice, dar care a fost introdus şi el în finala cu Coreea de Sud, pentru ca să-i fie răsplătită munca. "Era nedrept. Şi el s-a