Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a spus, luni seară, că Philip Gordon, subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, a venit în vizită în România "cu nişte lucruri incorecte" pe care le ştia despre situaţia din ţara noastră.
"Nu ştiu în ce măsură opinia domniei sale s-a schimbat. După spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de Stat şi toţi care în politica americană s-au interesat de situaţia României aveau informaţii incorecte ca de exemplu aceea că Guvernul a amânat rezultatul referendumului şi doreşte să facă o renumărătoare. Informaţie falsă. Nu Guvernul a dat un verdict de amânare, ci Curtea Constituţională. E foarte clar, poate şi pentru că discuţia cu noi a domnului Gordon a avut loc după discuţia cu domnul Băsescu, anumite informaţii erau departe de realitatea politică din România', a declarat Antonescu la Antena 3.
El a adăugat că i-a spus oficialului american că stabilitatea României nu este pusă în discuţie în niciun fel pentru că ţara are un Guvern legitim, care acţionează normal, "are în stare de funcţiune" toate instituţiile şi că orientarea majoră strategică nu se schimbă indiferent cine va fi preşedinte.
"Am vorbit despre stabilitate şi legitimitate. În sensul acesta am atras atenţia despre un lucru care pare să facă prea puţin preocuparea observatorilor externi, cifra, numărul de voturi care s-a exprimat la acest referendum. Am făcut o scurtă istorie a cifrei, a numărului de voturi cu care preşedinţii României au fost aleşi după 1990 am arătat că niciunul dintre preşedinţi nu au fost aleşi cu un număr atât de mare de voturi, 7,4 milioane exprimată acum pentru demiterea preşedintelui, că această cifră este una cu totul semnificativă, că o revenire a preşedintelui suspendat ar putea ridica sub acest aspect nişte probleme în legătură cu frustr