Administraţia Naţională "Apele Române" anunţă situaţia hidrologică actuală pe râuri şi Dunăre, la data de 13 august, onform datelor emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, potrivit unui comunicat.
Pe râuri debitele au fost în creştere uşoară ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava, Jijia.
Pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri debitele au fost staţionare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
Pe dunăre debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere, având valoarea de 3100 mc/s, sub media multianuală a lunii august (4300 mc/s).
Aval Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia-Bechet şi Zimnicea-Tulcea şi staţionare pe sectorul Corabia-Tr. Măgurele.
"În acest moment, în cadrul bazinelor hidrografice nu se pune problema aplicării, Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare. Rezerva de apă brută existentă în principalele acumulări, la nivel naţional are un volum de 3009 milioane mc, reprezentând circa 72,6% grad de umplere. Menţionăm faptul că, au apărut limitări la alimentarea cu apă de natură tehnologică, la sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat, cu captare din surse subterane, în cadrul câtorva localităţi situate în bazinele hidrografice Prut, Siret şi Jiu, având în vedere scăderile nivelului acestor surse cât şi posibile nisipări ale forajelor", se mai arată în comunicat.
F.A. Administraţia Naţională "Apele Române" anunţă situaţia hidrologică actuală pe râuri şi Dunăre, la data de 13 august, onform datelor emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, potrivit u