Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima dumneavoastră este să consumaţi alimente sănătoase. Bineînţeles, o altă condiţie necesară este mişcarea. În caz contrar, inima dumneavoastră, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.
Alimentele sunt un factor determinant pentru sănătatea inimii. Potrivit sfatulparintilor.ro, printre alimentele sănătoase recomandate pentru inimă se numără sfecla elveţiană. Legumele verzi sunt bogate în potasiu, magneziu şi minerale, care ajută la ţinerea sub control a presiunii arteriale. Fibrele, vitamina A şi antioxidanţii (luteină şi zeaxantină) sunt şi ele de un real folos pentru sănătatea inimii.
Sfecla elveţiană poate fi servită la friptura pe grătar sau ca pat pentru peşte. De asemenea, legumele verzi pot fi pregătite sub formă de sote cu ulei de măsline şi usturoi, asezonate cu piper şi cu ierburi aromate.
Un alt aliment extrem de sănătos este morcovul. Studii recente asupra morcovilor au scos la iveală faptul că aceste legume ajută reglarea nivelului de zahăr în sânge şi reduc riscul de a dezvolta diabet. De asemenea, morcovii sunt în topul alimentelor care luptă împotriva colesterolului datorită conţinutului mare de fibre solubile, aceleaşi ca şi în cazul ovăzului.
Din meniu nu poate lipsi orzul. Această cereală integrală poate fi folosită în locul orezului în supe sau tocăniţe. Fibrele pe care orzul le conţine pot scădea nivelul colesterolului şi pot, de asemenea, reduce nivelul glucozei din sânge.
Cerealele integrale sunt pline de nutrienţi. Boabele de orz sunt excelente pentru a fi servite pe post de garnitură.
De asemenea, ovăzul, în toate formele sale, vă poate ajuta inima prin scăderea nivelului LDL (colesterolul rău). Un bol cu ovăz vă poate astâmpăra foamea pentru mai multe ore şi menţine nivelul zahărului stabil – ceea ce îl face foarte folositor în cazul bo