Forul european a înăsprit condiţiile în care un meci de fotbal se poate disputa, astfel că la arenele ce găzduiesc meciuri sub egida UEFA, trebuie să se afle pe lângă ambulanţe dotate corespunzător şi echipamente medicale pe marginea terenului şi săli echipate cu aparatură medicală.
Potrivit forului continental, reprezentanţi ai UEFA inspectează stadioanele şi sălile de futsal pentru a se asigura că jucătorii şi oficialii beneficiază de aceleaşi condiţii medicale în toată Europa.
"Suntem încântaţi că am implementat cu succes criteriile de asistenţă medicală standardizate la toate competiţiile UEFA. Astfel nu protejăm doar viaţa jucătorilor şi oficialilor, dar ajutăm şi cadrele medicale din cadrul echipelor că pot beneficia de aceleaşi condiţii şi când joacă în alte ţări. Cu toţii am văzut incidentele petrecute anul trecut, iar serviciile medicale funcţionale la capacitate maximă pot fi esenţiale în salvarea vieţilor. Nu putem subestima şi costurile financiare la care vor fi supuse cluburile şi asociaţiile, dar nu putem face compromisuri în ceea ce priveşte îngrijirea medicală", a declarat directorul comisiei medicale din cadrul UEFA, doctorul Michel D'Hooghe.
Începând din acest sezon al competiţiilor organizate de UEFA, pe stadioanele de fotbal trebuie să se afle echipamente medicale aflate la marginea terenului, ambulanţe, medici şi echipament din camera de primiri urgenţe. Alte criterii erau deja obligatorii, printre acestea aflându-se amenajarea unei camere în incinta stadioanelor cu echipamente medicale, prezenţa brancardelor sau a ambulanţelor.
MEDIAFAX
Forul european a înăsprit condiţiile în care un meci de fotbal se poate disputa, astfel că la arenele ce găzduiesc meciuri sub egida UEFA, trebuie să se afle pe lângă ambulanţe dotate corespunzător şi echipamente medicale pe marginea terenului şi săli echipate cu aparatură medi