Nu cred în șansa unor construcții care încep prin a deconstrui. Care se bazează pe demolări. În politică, un asemenea tip de discurs poate duce la victorii contextuale și momentane. A se vedea cazul USL, ridicat și hrănit din mesajul anti-Băsescu. Victoria de la alegerile locale se erodează în progresie aritmetică, pe de o parte din cauza grabei și inconșteinței cu care au încercat preluarea absolută a Puterii, dar, mai ales, din cauza faptului că nu sunt în stare să pună în practică, odată ajunși la Guvernare, un program fundamental diferit de cel care a transformat România într-o colonie a FMI, a UE și a SUA.
PDL, PNȚCD, Noua Republică, Inițiativa Civică de Centru-Dreapta și Fundația Creștin-Democrată au dat publicității, ieri (miercuri), un manifest pe baza căruia intenționează să-și construiască discursul pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul anului. Și încep cu o greșeală elementară: poziționarea anti-USL. ”Domnia legii și democrația nu sunt niciodată definitiv câștigate. La mai bine de două decenii de la prăbuşirea comunismului în România, forţele trecutului s-au coalizat împotriva statului de drept şi a justiţiei.
La peste jumătate de deceniu de la integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană, forțele trecutului ridică glasul, provocator şi iresponsabil, împotriva partenerilor noştri europeni şi americani.
Destinul național și euro-atlantic al României este pus sub semnul întrebării. Niciodată, de la mineriade până azi, țara nu a avut o mai proastă imagine externă. Incapabilă să gestioneze criza economică, puterea de stânga a generat în plus o criză politică și instituțională.
În loc de „revoluţia bunului simţ” pe care o promitea, coaliția socialist-liberală a declanșat contrarevoluția bunului plac. USL a subminat statul de drept, a schimbat regulile jocului democratic şi a șubrezit instituţiile statului. (…) Manifestul