• Un iesean a avut "norocul" sa cumpere dintr-o parcare de pe raza judetului carne infestata cu trichineloza • Autoritatile iesene sunt in alerta pentru a depista restul de carne contaminata • Localnicii din Raducaneni sunt tinuti sub observatie de medicii de familie • DSVSA face un apel catre toti locuitorii din comuna pentru a stabili provenienta carnii infestate cu trichineloza
In urma cu doar cateva zile, un iesean s-a dus la Raducaneni sa cumpere cas. In timp ce se indrepta spre autoturismul din parcare, barbatului i s-a oferit o punga cu carne. Tentat de oferta care i s-a facut, acesta a fost de acord sa cumpere doua kilograme de carne de porc, pentru care a platit suma de 20 de lei. A doua zi, acesta s-a prezentat cu punga cu carne la laboratorul de analize. Diagnosticul a fost unul cat se poate de clar, carnea a fost depistata cu trichineloza. Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi a intrat in stare de alerta. Acesta este primul caz de acest gen de la inceputul anului. Conform reprezentantilor DSVSA, a fost anuntat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi si Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi, postul de politie din comuna Raducaneni, precum si toti medicii de la cabinetele de familie pentru a urmari daca sunt persoane bolnave sau care acuza diferite simptome. Cei infestati pot acuza alergii, pana la soc anafilactic sau eruptii urticariene, oboseala, stare generala alterata, dureri musculare, febra mare cu transpiratii abundente, posibil diaree si varsaturi. Poate aparea destul de frecvent umflarea mainilor, a picioarelelor si a fetei. Bolnavii sunt somnolenti si pot intra in coma inainte de deces. Simptomele apar in maxim 20 de zile de la ingestia carnii infestate.
Carnea ar putea proveni de la un porc mistret
Atat politia, DSVSA, cat si DSP cerceteaza situatia pentru a depist