Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, este demis începând cu data de 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.
Ministerul Public spune că M. M. - a depus în 8 mai 2012 o plângere împotriva soluţiei procurorului Dunca ce a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanţei cu propunerea de arestare.
Plângerea părţii vătămate însă, nu doar că nu a fost soluţionată, dar a fost înregistrată de abia în 16 iulie 2012, fără a purta vreo viză a conducerii şi fără a se dispune soluţionarea, arată sutsa citată.
Astfel, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus, prin ordin, încetarea delegării pe funcţia de prim-procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a procurorului Cătălin Paraschiv, începând cu data de 10 septembrie 2012.
"Sub acest aspect, controlul dispus la data de 28 august 2012, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie potrivit dispoziţiilor art. 65 alin.3 din Legea nr. 304/2004, raportat la dispoziţiile art. 3 pct. 12 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor,ce a avut ca obiect «modul în care s-au derulat cercetările în dosarele penale privind pe inculpatul Nicolae Vlad, preluate şi conexate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică» a relevat că domnul prim procuror Cătălin Paraschiv a exercitat atribuţiile manageriale într-un mod defectuos, deoarece nu a verificat modul de înregistrare a plângerilor contra soluţiilor, deşi potrivit art. 278 (1) Cod procedură penală «plângerile contra măsurilor luate ori actelor efectuate de procuror ori în baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de pri