In contextul crizei economice, SUA si-au neglijat infrastructura, care nu poate rezista in fata dezastrelor naturale. Asa s-a intamplat si recent, cand uraganul Issac i-a lovit pe americani si a pus in evidenta punctele slabe pe care infrastructura lor le are.
Aproximativ 10.000 de americani au ramas fara curent electric timp de o saptamana din cauza acestui uragan, scrie Russia Today. 2.800 de americani au fost adapostiti temporar in alte locuri pentru a evita sa fie prinsi in locuinte de inundatii.
O asociatie de profil din SUA (American Society of Civil Engineers) a acordat recent calificativul D pentru infrastructura tarii, pe o scara de la A la F. Ei au recomandat cheltuirea a 2,2 trilioane de dolari pentru reparatii si operatiuni de intretinere care sa readuca situatia la normal.
Katrina, marele necaz al SUA
Dupa trecerea uraganului Katrina prin orasul New Orleans, in 2005, guvernul american a fost nevoit sa cheltuiasca suma de 14,5 milioane de dolari pentru a apara regiunea impotriva inundatiilor. Infrastrucura tarii sufera de pe urma unor astfel de fenomene, slabind astfel economia SUA.
Probleme prezinta si magistralele de petrol si gaze, care, din cauza precaritatii lor, pot exploda oricand. Stalpii de electricitate trebuie inlocuiti si ei, iar sistemul de telecomunicatii devine din ce in ce mai slab. Sistemul de conducte al SUA este, in proportie de o treime, mai vechi de 40 de ani, necesitand inlocuirea din cauza corodarii tevilor intr-un procent de 70%.
Soselele din SUA, mai nesigure
Si sistemul de transport al americanilor sufera destul de mult. Aglomeratia din trafic face ca oamenii sa intarzie adesea, aducand pagube insemnate si un consum mai mare de combustibil. Pirderile, din acest punct de vedere, inseamna aproximativ 78 de miliarde de dolari anual.
Podur