Aula Magna a Universităţii Ovidius a găzduit, ieri, cea de-a XXI-a ediţie a simpozionului anual al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România, ASMP şi Dobrogea Grup SA, cu sprijinul Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie Rompan, al Institutului Naţional de Cercetare li Dezvoltare a Bioresurselor Alimentare şi a Universităţii Ovidius, iar tema simpozionului din acest an a fost „Produsele făinoase - vector pentru o alimentaţie sănătoasă. Necesitate şi posibilităţi". „Ediţia din acest an este una jubilară, marcată de aniversarea a 20 de ani de existenţă a Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România.
De asemenea, în acest an, societatea noastră a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare", a declarat Maria Toma, directorul societăţii Dobrogea Grup SA. Reuniunea de ieri a reunit cei mai cunoscuţi specialişti din domeniu, care au dezbătut teme actuale atât pentru producători, cât şi pentru consumatori, şi anume alimentaţia sănătoasă. Cei 150 de specialişti, care s-au reunit la Constanţa, au adus în atenţia producătorilor, a retailerilor, dar mai ales a consumatorilor, inovaţii în alimentaţia sănătoasă pe baza de produse derivate din cereale. Simpozionul a fost organizat pe trei secţiuni: „Produsele făinoase şi alimentaţia sănătoasă", „Posibilităţi tehnice şi tehnologice pentru obţinerea unor produse sănătoase", „Legislaţi şi reglementări în domeniul alimentelor sănătoase". „Conceptul de sănătate se fundamentează astăzi pe ideea că este mai uşor, mai bine şi mai eficient să eviţi apariţia îmbolnăvirilor, decât să le tratezi, iar hrana constituie sursa de energie prin care organismul face faţă nevoilor vitale. Ea joacă un rol important în păstrarea echilibrului morfologic şi funcţional al organismului şi mai ales în prevenirea