Un acoperis deasupra capului in anii de studentie poate fi o adevarata loterie si, pentru a fi siguri ca trag lozul castigator, studentii prefera sa isi cumpere un loc in camin.
Penuria locurilor in campusurile studentesti, combinata cu preturile mari ale chiriilor, face din vanzarea locurilor in camine o afacere profitabila in fiecare toamna si nici anul acesta nu face nota discoradanta.
Nici n-au inceput inca primele cursuri, caci studentii s-au apucat sa isi vanda patul din camera de camin.
Oferta este destul de bogata, iar Internetul este doldora de anunturi. Micii comercianti iti explica toate detaliile, insa nici nu se gandesc sa se tocmeasca la pret, pentru ca de musterii sunt pline facultatile.
Cat costa un loc la camin in Bucuresti
Preturile variaza in functie de locul in care se afla campusul studentesc si de conditii. La mare pret sunt caminele de la Medicina, unde un loc ajunge si la 1.000 de euro.
Preturi mari, de asemenea, sunt in campusul privat Belvedere, care ofera conditii excelente studentilor. Un loc in caminul A7 se vinde, pe internet, la 500 de euero.
Si caminele in Grozavesti sunt la moda, mai ales cele in care se gasesc camere de doua persoane. Preturile pleaca de la 500 de euro pentru caminele noi si scad pana la 300 de euro pentru locurile cu cu baie pe culoar si numar mare de studenti in camera.
Caminul Panduri este evaluat de vanzatorii online la 250 de euro pentru un loc intr-o camera modesta si poate urca si la 350 de euro pentru un loc in camerele cu mobilier nou.
Cel mai slab cotate sunt caminele din Agronomie, unde conditiile sunt proaste, iar camera este impartita de cate sase studenti.
Ce mai platesti dupa ce ti-ai cumparat loc in camin
Studentii prefera sa scoata din buzunar o suma mai mare la inceput pe