Peste câteva zile clopoţelul va suna vesel şi-i va rechema dintr-o lungă vacanţă de vară pe cei peste 110.000 de elevi constănţeni.
Unii dintre ei se vor întoarce în şcoli care au obţinut avizul sanitar de funcţionare, alţii în unităţi şcolare care nu l-au obţinut. Astfel, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Constanţa 255 de unităţi sanitare deţin avizul sanitar, altele 109 - sunt în curs de obţinere, iar 49 nu l-au obţinut din cauza lipsei sistemului de canalizare sau a apei potabile. Cât priveşte clasa pregătitoare, generalul de la ISJ, prof. Răducu Popescu, a precizat că micuţii vor fi primiţi în clase dotate corespunzător nevoilor lor. Singura problemă este lipsa cadrelor didactice: 100 de învăţători şi 40 de educatori. Pentru a găsi soluţii pentru ocuparea acestor catedre, ISJ Constanţa va apela la cadrele didactice pensionare, care se încadrează la plata cu ora, sau la personalul asociat (studenţi). „La nivelul judeţului au fost înfiinţate 235 de clase pregătitoare, în care vor învăţa peste 4.600 de copii. Pentru aceste clase au fost formate 239 de cadre didactice", a precizat prof. Răducu Popescu. Mai mult, în şapte unităţi şcolare din judeţ va funcţiona clasa pregătitoare în regim simultan. Acestea sunt: şcoala din Vulturul, Saraiu, Dumbrăveni, Horia, Darabani, Potârnichea şi Biruinţa. Peste câteva zile clopoţelul va suna vesel şi-i va rechema dintr-o lungă vacanţă de vară pe cei peste 110.000 de elevi constănţeni.
Unii dintre ei se vor întoarce în şcoli care au obţinut avizul sanitar de funcţionare, alţii în unităţi şcolare care nu l-au obţinut. Astfel, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Constanţa 255 de unităţi sanitare deţin avizul sanitar, altele 109 - sunt în curs de obţinere, iar 49 nu l-au obţinut din cauza lipsei sistemului de canalizare sau a apei potabile. Cât priveşt