"Încercăm, din sărăcia noastră, să creăm un sistem de ambulanţe care să deservească unităţile şcolare din toate sectoarele. (...) Încercăm să creăm acest lucru ca să putem interveni pentru accidentări uşoare şi cazuri acute şi să reacţionăm cât mai rapid", a declarat Sorin Oprescu în cadrul unei conferinţe de presă.
"Avem resursă psihică, avem resursă corticală şi cred că avem şi nişte bani ca să o putem face", a completat edilul.
O astfel de ambulanţă costă în jur de 100.000 de euro şi fiecare sector al Capitalei va primi câte una.
De asemenea, proiectul gândit de Primăria Capitalei mai prevede şi "motociclişti medicalizaţi", care să intervină în perioada de vară.
"78 din cele 100 de şcoli din programul de reabilitare, finalizate, în martie 2013 încheiem proiectul"
Sorin Oprescu a prezentat un bilanţ al şcolilor din programul de reabilitare BEI. Până acum 78 din cele 100 de unităţi au fost deja finalizate.
Edilul şef al Capitalei a precizat că în total sunt 102 şcoli cuprinse în program, dar două dintre ele sunt în litigii, astfel încât Primăria nu se poate atinge de ele.
"În prezent, 78 din cele 100 de şcoli au fost finalizate. Până la sfârşitul anului sperăm să mai finalizăm cel puţin 15 şi în martie 2013 să încheiem programul", a spus Oprescu.
Primarul a adăugat că din şcolile cuprinse în programul de reabilitare BEI, 64 sunt şcoli generale, 15 sunt licee, 19 sunt şcoli speciale şi patru sunt grădiniţe. La aceste unităţi de învăţământ s-au făcut lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă, s-a refăcut termoizolarea, au fost dotate cu reţele noi de date şi voce, cu instalaţii de incendiu şi efracţie, dar şi cu sisteme video în interior şi exterior.
"Încercăm, din sărăcia noastră, să creăm un sistem de ambulanţe care să deservească unităţile şcolare din toate sectoarele. (...) Încercăm să