In ultima saptamana, Mihail Neamtu a devenit o tinta pentru multi dintre cei care spera in revigoarea dreptei.
De vina sunt declaratiile presedintelui Noii Republici referitoare la partidul prealuat de Mihai Razvan Ungureanu: "Dreapta are un electorat informat, exigent si inteligent. Cum vei putea explica faptul ca ieri erai la PSD (eventual ministru) sau PRM iar acum vrei sa reformezi dreapta?"
Acesta a fost al doilea atac lansat de Mihail Neamtu in interiorul viitoarei constructii de dreapta, dupa cel care a vizat-o pe Elena Udrea.
Jurnalisti care pana mai ieri vedeau in Mihail Neamtu o tanara speranta s-au napustit asupra lui. A devenit un autentic pericol pentru unitatea dreptei, un oportunist care, suntem lasati sa intelegem, face jocurile lui Vasile Blaga si spune ceea ce presedintele PDL, politician versat, nu poate spune.
Mihail Neamtu are, intr-adevar, limitele sale. Si ele sunt puse in evidenta de faptul ca a ajuns in prima linie politica inainte de a fi pregatit pentru ea. Politica este si ea o meserie care presupune niste reguli, o anumita experienta, un timp de crestere, de acumulare, o anumita maturizare. Am taxat deja exaltarile si excesele, uneori usor ridicole ale lui Mihail Neamtu. Scena cu usturoiul ramane antologica.
Este clar ca, impins de prea mult entuziasm si manat de prea putina experienta, Mihail Neamtu nu stie cum sa vorbeasca atunci cand trebuie sa vorbeasca, nu stie cand sa taca si, mai ales, nu stie ce este de spus in public si ce ar trebui sa fie intai destinat dezbaterii in spatele usilor inchise.
Mihail Neamtu sufera de boala manifestata de mai toti intelectualii ajunsi in politica: nu poate intelege ca nu mai are liberatatea totala a unui comentator si ca trebuie sa respecte niste rigori ale comunicarii politice. Asa ca, da, iesirea lui Mihail Neamtu impotriva lu