Sute de pliante au fost distribuite de către poliţişti, azi, 19 septembrie, şoferilor în cadrul campaniilor de prevenire „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!" şi „Protejează-ţi maşina!". Şoferii aflaţi în trafic care au ştiut să răspundă cum să se apere de hoţi, au fost recompensaţi cu un parasolar.
Şoferii care au tranzitat azi, 19 septembrie, Râmnicul au avut ocazia ca în centrul municipiului, în timp ce aşteptau schimbarea culorii semaforului să fie asaltaţi de către... poliţişti. Nu ca să fie amendaţi, ci... cadorisiţi. Peste 400 de pliante au fost date în cadrul campaniei „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!", iar alte 150 în campania intitulată „Protejează-ţi maşina!" Şoferii care au răspuns „pe fugă" şi au enumerat câteva măsuri cum evită ei „impactul" cu hoţii din autoturisme, au primit cadouri câte un parasolar. „Dacă hoţii mai jinduiesc şi la Dacia mea, înseamnă că e foamete mare!", a spus mucalit un şofer mai în vârstă care conducea o Dacie 1.300. Regula nr. 1 de care trebuie să ţină cont proprietarii de autoturisme este să nu lase bunuri de valoare la vedere. Antiradarele au devenit o pasiune în rândul hoţilor.
Hoţii verifică în joacă portierele maşinilor
„Să vezi nişte puştani, un pic mai coloraţi, cum se hârjonesc pe Strada Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea, se împing de zici că totul este o joacă, dar dacă stai şi observi mai atent, ei de fapt verifică toate portierele de la maşinile parcate în imediata vecinătate a trotuarului. Unde le găsesc descuiate, intră şi fură din autoturism tot ce le pică la îndemână", a spus un alt şofer. „În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii, este bine să încuiaţi uşile, să incripţionaţi numărul maşinii pe obiecte uşor demontabile, să vă asiguraţi că aţi încuiat maşina când coborâţi, iar în special femeile, să blocheze uşile la semafoare pentru a evita