Pe 22 septembrie celebrăm echinocţiul de toamnă, momentul când ziua este egală cu noaptea, lumina este egală cu întunericul.
La începutul ultimei decade a lunii septembrie atenţia astonomilor este îndreptată spre clipa în care intrăm în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocţiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180 de grade, adică când ziua este egală cu noaptea. Anul acesta, echinocţiul de toamnă va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18.45, moment ce marchează începutul toamnei astronomice în emisfera nordică şi al primăverii în emisfera sudică (unde are loc echinocţiul de primăvară). Dacă în ultimii trei ani echinocţiul de toamnă s-a înregistrat pe data de 23 septembrie, anul acesta momentul toamnei astronomice este marcat cu o zi mai devreme, pe 22 septembrie. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă. Pe 22 septembrie celebrăm echinocţiul de toamnă, momentul când ziua este egală cu noaptea, lumina este egală cu întunericul.
La începutul ultimei decade a lunii septembrie atenţia astonomilor este îndreptată spre clipa în care intrăm în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocţiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180 de grade, adică când ziua este egală cu noaptea. Anul acesta, echinocţiul de toamnă va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18.45, moment ce marchează începutul toamnei astronomice în emisfera nordică şi al primăverii în emisfera sudică (unde are loc echinocţiul de primăvară). Dacă în ultimii trei ani echinocţiul de toamnă s-a înregistrat pe data de 23 septembrie, anul acesta momentul toamnei astronomice este marcat cu o zi mai devreme, pe 22 septembrie. Începând de la această dată, durata zilelor va