Deschiderea ofertelor s-a incheiat. Cititi mai multe detalii despre pretul oferit de participantii la licitatie.
(13:54) Reprezentantii Oficiului Privatizarii s-au retras pentru a putea sa analizeze ofertele. In functie de rezultatul analizei vor fi anuntati care sunt investitorii care intra in licitatia cu strigare (daca va fi cazul).
(13:50)Aisa Invest, firma omului de afaceri Stefan Vuza, a oferit 30 mil. lei pentru actiunile scoase la vanzare de stat la Oltchim. Aisa nu a facut oferta pentru creantele AVAS si Electrica.
Chimcomplex, firma de asemenea controlata de omului de afaceri Stefan Vuza, a oferit 18,8 mil. lei pentru actiunile Oltchim. De asemenea, firma a facut o oferta de 221,4 milioane lei pentru pachetul de actiuni si creanta detinuta de Electrica.
(13:30) Compania germana PCC a oferit 13,4 mil. lei (2,9 mil. euro) pentru actiunile Oltchim si preluarea creantelor AVAS si Electrica asupra combinatului.
AVAS are o creanta de aproximativ 250 milioane euro asupra Oltchim, in vreme ce Electrica are o creanta de 160 mil. euro asupra combinatului chimic.
(13:23) Dan Diaconescu a oferit 203 mil. lei pentru preluarea pachetului majoritar detinut de catre statul roman in cadrul combinatului Oltchim. Diaconescu nu a facut insa oferte pentru preluarea creantelor asupra Oltchim detinute de catre Electrica si AVAS.
(13:10) Remus Vulpescu: Daca ajungem sa desemnam un adjudecatar care ne ofera bani de care nu dispune, acolo exista si alte forma de raspundere, nu doar civila.
Avand in vedere importanta covarsitoare a privatizarii, OPSI isi rezerva dreptul sa sesizeze organele penale pentru o eventuala inselaciune daca se ofera sume fictive.
(13:00) Remus Vulpescu: "Datoriile de peste 700 mil. euro reprezinta elementul “cel mai inspaimantator” pentru orice investitor interesat de privatizare Oltc