După ce a participat la prepararea unei imense mămăligi cu jumări, edilul Clujului s-a apucat de sport. Echipat în tricou și șort, Emil Boc a luat startul, în această dimineață, la cea de-a doua ediţie a Crosului Companiilor organizat de Asociaţia Runners Cluj şi Primăria Cluj-Napoca în Piaţa Unirii, alături de peste 250 de alergători.
"Important este să faci mişcare, aş vrea să termin acest cros, dacă reuşesc să parcurg cinci kilometri e un lucru bun. Vom vedea. Am încercat să fac joi seară un pic de alergare în Parcul Babeş, am făcut febră musculară, atâta am reuşit. Sper să nu mă afecteze acum la alergat. M-am încălzit, deja am dat jumătate din energie jos. Sper să rămân până la sfârşitul celor cinci kilometri. Nu mi-am propus să termin într-un anumit timp, în primul rând îmi propun să termin cei cinci kilometri", a spus Emil Boc.
După ce ne-a demonstrat că știe să cosească iarba, să dea zăpada cu lopata, să conducă tramvaiul și să se plimbe cu placa de skateboard, în urmă cu două săptămâni Emil Boc și-a exersat talentele de bucătar.
Alături de o echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Emil Boc, a gătit o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză şi jumări.Mămăliga gigant a fost turnată, în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări.
A făcut pe vatmanul și s-a dat cu skateboardul
"Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", declara