Legea care reglementează majorarea indemnizaţiei pentru mame a parcurs toate etapele legale şi regulamentare ale procedurii legislative, urmând ca pe 4 octombrie să fie înaintată preşedintelui României în vederea promulgării, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor.
Potrivit unei precizări a Camerei Deputaţilor, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială ( PLx 95/ 2012) a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, în şedinţa de plen din 25 septembrie 2012.
Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, legea adoptată de Camera Deputaţilor, cu privire la care Senatul s-a pronunţat ca primă Cameră sesizată, semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului, se comunică înainte de a fi trimisă spre promulgare, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului, şi se depune la Secretarul general al Camerei Deputaţilor şi Secretarul general al Senatului în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale, se precizează într-un comunidat remis MEDIAFAX.
Pentru legile adoptate în procedură de urgenţă, aşa cum este şi cazul PLx 95/2012, termenul pentru exercitarea dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale este de 2 zile de la data aducerii la cunoştinţă atât senatorilor, cât şi deputaţilor. Depunerea legii la Secretarii generali ai celor două Camere şi comunicarea acestui fapt către senatori şi deputaţi a avut loc în data de 2 octombrie. Potrivit Regulamentelor celor doua Camere, termenul de sesizare a Curţii Constituţionale curge de la data comunicării acestui fapt deputaţilor, respectiv de la data anunţării în plen, în cazul procedurii prevăzută de Regulamentul Senatului, se precizează în comunicat