IAŞI. Astăzi a fost lansat la Iaşi programul de prevenţie în domeniul bolilor infecţioase. Judeţul Iaşi va fi judeţ-pilot iar astăzi a fost organizată o slujbă de sfinţire a pavilionului 6 de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde sunt internaţi pacienţi din întreag Moldovă. Programul se va desfăşura pe perioada unui an de zile.
Profesorul Adrian Streinu Cercel este iniţiatorul programului şi spune că trebuie pus accent pe educaţia pentru sănătate şi va exista un program epidemilogic care să implice Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi.
“Sunt pliante prin care sunt prezentate diverse boli. Educaţie trebuie făcută de la cei mai mici. Prin acest program se va depăşi limita spitalului, se va merge în mediul rural şi cel urban. Campabia va începe în luna noiembrie. Dacă campania va fi utilă, proiectul se va extinde.”, a precizat profesorul Adrian Streinu Cercel, astăzi, la Iaşi.
Un rol important în această campanie îl va avea şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi.
“Epidemiologii se implică în program pentru a face un pas înainte în prevenţie. Este o acţiune de pionerat în România, un pas important în activitatea medicală. Ce ne lipseşte nouă este intervenţia mai energică de prevenţie. Nu numai terapia trebuie să însemne medicină ci şi intervenţia. ”, a menţionat decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Iaşi, Doina Azoicăi.
Programul se adresează populaţiei şcolare şi părinţilor şi vrea să reducă morbiditatea şi mortalitatea dar şi să scadă costurile, o spun iniţiatorii acestuia.
IAŞI. Astăzi a fost lansat la Iaşi programul de prevenţie în domeniul bolilor infecţioase. Judeţul Iaşi va fi judeţ-pilot iar astăzi a fost organizată o slujbă de sfinţire a pavilionului 6 de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde sunt internaţi pacienţi din întreag Moldovă. Programul se va desfăşura pe per