Primăria demarează procedura executării silite împotriva restanţierilor la plata impozitelor şi taxelor locale. "Începând din această săptămână vom demara procedura executării silite împotriva personelor cu debite. Printre măsurile care se vor lua se numără popriri pe conturi, impunerea de sechestre asiguratorii, ridicări de autovehicule, ipoteci pe terenuri şi clădiri şi acţiuni în instanţă pentru declararea procedurii de faliment", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei Econimice din cadrul Primăriei.
Directorul a spus că măsurile de executare silită care vor fi luate au ca scop creşterea gradului de încasare a impozitelor şi taxelor locale peste pragul de 85% realizat în anul 2011.
Conform declaraţiei lui Tănase Miculescu, la data de 30 septembrie, când a expirat cel de-al doilea termen de plată al impozitelor locale, în evidenţele municipalităţii figurau 36.000 de persoane fizice cu debite mai mari de 60 lei şi 3.380 persoane juridice cu debite peste 100 lei. Restanţierii persoanele fizice datorează bugetului local suma de 26 milioane lei, în vreme ce restanţele persoanelor juridice se ridică la 19 milioane lei.
În cursul acestui an municipalitatea orădeană a transmis restanţierilor nu mai puţin de 8.900 somaţii de plată, a instituit 4.000 de popriri pe cont şi a încheiat 35 de dosare privind transformarea amenţilor contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii. În plus, Serviciul de Executare Silită din cadrul Direcţiei Economice a organizat cinci licitaţii pentru valorificarea bunurilor mobile şi imobile pentru un număr de 19 persoane fizice şi 9 persoane juridice cu debite faţă de bugetul local.
Conform evidenţelor municipalităţii, dintr-un buget prognozat de venituri proprii de 79,7 milioane lei bugetul local a încasat 64,8 milioane lei până la data de 30 septe