Consumatorii sunt nevoiti sa serveasca mancare din mainile vizibil murdare ale vanzatorilor• In perioada sarbatorii hramului Sf. Cuv. Parascheva si a zilelor orasului, zeci de comercianti din toata tara au ajuns la Iasi pentru a-si vinde marfurile • Cei care comercializeaza produse alimentare nu respecta insa nici cea mai elementara norma de igiena • Acestia servesc mici, carnati, porumb fiert sau chiar prajituri cu maini murdare si unghii infecte, in conditii greu de imaginat
Tarabele cu mici, carne si alte produse alimentare amplasate special pentru sarbatorile orasului sunt un pericol pentru consumatorii ieseni. Cei care se incumeta sa manance din mana comerciantilor care si-au improvizat tarabele prin oras, risca afectiuni grave. Cu ocazia sarbatorii Sfintei Parascheva, pe langa miile de pelerini si fete bisericesti, si-au facut aparitia, ca in fiecare an, si o serie de comercianti. Acestia au intins tarabe intregi cu produse alimentare, oferind spre vanzare o paleta variata de produse din carne, dulciuri, porumb fiert, colaci secuiesti, castane si alte alimente menite sa atraga clientii. Numai ca toti acesti vanzatori care prepara si comercializeaza mancare, nu respecta absolut nicio norma de igiena. Acestia si-au improvizat niste tarabe la voia intamplarii si prepara mancare in cele mai mizere conditii.
Unghii mizerabile si bandaje pe rani
Luati de la un capat la altul, nici unul dintre comerciantii care isi desfasoara activitatea in centrul orasului nu are nimic de-a face cu igiena. Foarte putini dintre cei care au contact direct cu produsele alimentare au auzit de existenta manusilor de unica folosinta. Zeci de bucati de carne, mici si frigarui sunt intoarse pe gratar cu mainile goale. Consumatorii sunt nevoiti sa serveasca mancare din mainile vizibil murdare ale vanzatorilor, si sa admire unghiile negre si degete aco