Oamenii bisericii dețin o sentință definitivă și irevocabilă pe clădire, dar juriștii care cunosc litigiul susțin că Mitropolia doar a administrat vechiul colegiu de fete, fără a-l avea niciodată în proprietate. Paradoxul este și mai mare: Primăria Craiovei n-a plătit chiria cerută de Mitropolie, în schimb a donat bisericii în ultimul an 300.000 de lei din bugetul local. Alte 300.000 au fost donate de Consiliul Județean. Totuși, clerul cere și chiria pe școală, altfel scoate toți elevii în stradă. COLEGIUL NAȚIONAL „ELENA CUZA”
700 de elevi ar urma să fie evacuați de către Mitropolia Olteniei
Sursa: Maria Irimescu
IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
Sute de elevi ai Colegiului Naţional „Elena Cuza" din Craiova riscă să nu mai aibă unde să înveţe. Clădirea în care își desfățșoară cursurile este în posesia Mitropoliei Olteniei, care a reziliat contractul de închiriere pentru neplată.
Craiovenii au donat bani bisericii din bugetul orașului
Clădirea din strada Mihai Viteazul,nr.2, unde învaţă o parte dintre elevi, a intrat în posesia Mitropoliei în anul 2010, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Pentru ca imobilul respectiv să rămână în folosinţa unităţii școlare, s-a stabilit o chirie lunară de 8.800 de lei către Mitropolie. Consiliul Local Craiova, care este ordonator principal de credite, nu a plătit banii şi s-au acumulat datorii în valoare de 600.000 de lei, cu tot cu penalități.
Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei au reziliat contractul cu unitatea de învăţământ şi cer în instanţă recuperarea banilor, aceasta în conditiile în care în 2012 a primit 600.000 de lei (300.000 de la CL Craiova și 300.000 de la CJ Dolj). Mai mult, Mitropolia face presiuni pentru un troc imobiliar.
„Nu am recurs deocamdată la evacuarea imobilului, din respect pentru instituţie. Aşt