Poate că aţi auzit de mişcarea "Quantified Self"- de exemplu, îţi monitorizezi semnele vitale, precum greutatea sau cantitatea de zahăr din sânge, şi apoi (în mod ideal) îţi schimbi comportamentul, ca să rămâi sănătos. Uneori, spun glumind pe jumătate că necesitatea mea primară este contul de e-mail. Când am prea multe e-mailuri necitite, mă simt ocupată şi strânsă cu uşa, iar, când sunt prea puţine, mă simt deasupra tuturor şi simt că mă pot concentra asupra unor chestiuni mai importante.
Aşa că imaginaţi-vă încântarea mea când am dat peste Dave Troy, de la compania 410labs în Moscova, luna trecută; era în turneul "Geeks on a Plane", în care se făceau prezentări pentru toate ţările din fostul bloc comunist.
Cel mai recent produs al lui, denumit în mod inteligent "Mailstrom", pare aproape demodat în această lume a comunicării virtuale: te ajută să îţi administrezi e-mailul. Dar, spre deosebire de alte servicii de e-mail care nimeresc - cu o mare lipsă de acurateţe - ce e-mailuri sunt importante pentru mine, Mailstrom face un lucru grozav, nu numai prin faptul că îmi împarte în categorii e-mailurile, dar mă ajută să scap de ele folosindu-se de inteligenţa şi voinţa mea. Mă ajută să fac lucruri de care nu mă pot ocupa personal, când navighez printre mesajele electronice. Mă ajută să găsesc toate mesajele de la o anumită persoană şi îmi permite să lucrez cu ele chiar în grup - la unele să răspund, pe altele să le mut sau chiar să le şterg.
Sau găseşte toate buletinele informative despre marketingul direct, aşa că mă pot uita pe titlurile lor şi să decid pe care să le păstrez pentru mai târziu şi pe care să le şterg. Şi mă simt răsplătită atunci când le şterg pe toate prin simpla bifare a adresei expeditorului (da, sunt foarte uşor de manipulat!). Sau îmi poate arăta toate mesajele din, să zicem, 27 septembrie. Şi aşa mai departe.
Mailstrom fac