Au început lucrările la reabilitarea falezei. Până în alegerile din decembrie demarează şi modernizarea străzilor şi a pieţei Ovidiu. Şoseaua de coastă aşteaptă până în primăvara anului viitor.
Vinerea trecută, după 12 ani de mandat, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat începerea lucrărilor de reabilitarea a falezei. Secondat de viceprimarul Decebal Făgădău, cel care a dus greul proiectului, la care a muncit ani de zile, edilul a organizat o conferinţă de presă, cu planurile şi câteva excavatoarea care râneau, timid, pământul. "Astăzi dăm startul lucrărilor pentru marea reabilitare a zonei peninsulare. Este poate zona din Constanţa cea mai întârziată sau uitată, şi asta s-a întâmplat datorită faptului că reabilitarea aceasta necesită foarte, foarte mulţi bani, bani pe care primăria nu îi avea la momentul respectiv. Trebuia să facă locuinţe pentru amărâţi, trebuia să facă locuinţe pentru tineri, trebuia să refacă asfaltul şi aşa mai departe. Totuşi, iată că a fost un lucru bun, pentru că dacă am fi băgat bani din bugetul local acum patru sau cinci ani de zile nu am mai fi putut accesa fonduri europene pe nişte lucruri care erau deja făcute", a declarat acesta, într-o conferinţă de presă. Lucrările costă patru milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene.
Lucrările vor fi gata într-un an şi jumătate
Lucrările constau în reabilitarea integrală a falezei. Se vor realiza intervenţii la zidul de sprijin şi se va înlocui balustrada. Tot pavimentul va fi înlocuit cu granit, cu integrarea în stilul Art Nouveau şi montarea de restricţii pentru traficul auto. Se vor repara şi fântânile arteziene, care nu sunt funcţionale în prezent. Statuia "Arcaşul" va fi mutată în curtea muzeului Ion Jalea, iar grupul statuar "Carmen Sylva şi fata cu harfă" va fi reconstituit, păstrându-se forma şi dimensiunile iniţiale. De asemenea, se va constru