Asiguratorii vor avea in acest an pierderi estimate la 100 milioane euro in urma solicitarilor frauduloase de daune pe segmentul CASCO, acestea putand fi evitate prin utilizarea unei aplicatii de arhivare electronica a evenimentelor auto inregistrate de vehicule. "O astfel de aplicatie a prevenit, in intervalul ianuarie-septembrie 2012, pierderi de 15 milioane de euro la nivelul pietei asigurarilor auto facultative (CASCO), care, practic, erau daune necuvenite", a declarat directorul de dezvoltare al Asisoft, Maria Boghian.
Acesta a dat exemplu un autoturism Audi, pentru care o companie de asigurari a achitat, in ianuarie, o dauna totala de 20.000 de euro. "Ulterior, masina a fost asigurata din nou la alta companie de profil , care in iunie a achitat proprietarului o noua dauna totala, in acelasi cuantum. Proprietarul masinii a asigurat-o din nou la alta companie si a solicitat dauna totala in septembrie, cererea fiindu-i insa refuzata din cauza istoricului evidentiat de aplicatia Asisoft. Practic, proprietarul Audi a incasat 40.000 de euro in cateva luni si nu este exclus ca alt asigurator sa cada victima acestuia in perioada urmatoare", a spus Boghian.
Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), primele subscrise din polite CASCO au scazut cu 6,2% in primele sase luni , la 934,6 milioane de lei, in timp ce despagubirile au scazut cu 5,7%, la 966,93 milioane de lei. Asiguratorii vor avea in acest an pierderi estimate la 100 milioane euro in urma solicitarilor frauduloase de daune pe segmentul CASCO, acestea putand fi evitate prin utilizarea unei aplicatii de arhivare electronica a evenimentelor auto inregistrate de vehicule. "O astfel de aplicatie a prevenit, in intervalul ianuarie-septembrie 2012, pierderi de 15 milioane de euro la nivelul pietei asigurarilor auto facultative (CASCO), care, practic, erau daune necuvenite"