România, o ţară cu moralul la pământ. Respirăm o atmosferă sufocată de conflicte în exces şi degradare morală. Campanie EVZ
Cine Când Cum Schimbă România
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Efectele: suntem dominaţi de pesimism, instituţiile s-au prăbuşit, normele democratice sunt maimuţărite, nu mai avem încredere în regenerare naţională.Românii au intrat în letargie, cred tot mai mult că nu mai e nimic de făcut cu această ţară.
Criza de lideri
Ce ne lipseşte cel mai mult sunt reperele pozitive: din cultură, societate civilă, administraţie şi politică. Ne lipseşte încărcarea emoţională pe care ţi-o dă un exemplu pozitiv, imboldul care te pune în mişcare şi te poate face să dobori munţii. La nivel mental se manifestă criza de valori, nivelul cel mai profund al crizei pe care o traversează societatea românească.
La nivel decizional se manifestă criza morală, fiind supuşi presiunii cotidiene dominate de superficial, senzaţional şi facil. Deciziile pe care le iau zilnic cei mai mulţi români păstrează tot mai puţine rămăşiţe de moralitate.
La cel mai vizibil nivel, cel execuţional, se manifestă criza de lideri, cei care să-şi exercite rolul de vizionari, care pot proiecta viitorul şi care ştiu să exploateze potenţialul poporului.
Mobilizarea energiilor pozitive
România se află într-un moment de cotitură. Are nevoie de un plan pentru a nu ieşi din Europa? Evenimentul zilei, alături de alte publicaţii şi televiziuni partenere, lansează o campanie de comunicare de mare amploare: Tu cum schimbi România? Zilnic, timp de mai multe luni, îi vom prezenta pe cei care vor să schimbe România. Ei sunt reperele care ne lipsesc, pentru că nu auzim aproape deloc despre ei. Vom prezenta greşelile de sistem, dar vom da şi soluţii.
Sunt oameni care au mişcat lucrurile mai mult decât politicienii şi care ne pot trezi dorinţa de a schimba noi înşi