Propunerea ministrului Mona Pivniceru pentru şefia DNA are o pată urâtă în propriul CV. Procurorul Ioan Irimie a fost şeful PNA, Parchetul Naţional Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, devenit ulterior Direcţia Naţională Anticorupţie, până în anul 2005, când a fost demis din funcţie din lipsă de rezultate.
1 /.
Ioan Irimie a fost numit şef al PNA, în locul procurorului şef Mihuţ Mihuţ, care a fost demis în urma unei serii de anchete de presă publicate de Evenimentul Zilei şi în care magistratul era acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 6 miliarde de lei vechi.
Instalat în funcţie, Irimie a creat un climat de teoare la PNA Cluj, unde niciun procuror nu mai dorea să lucreze cu el. Mai mult în ultimul an, 2004-2005, înainte să fie demis, Irimie nu a instrumentat niciun dosar şi nu a avut nicio trimitere în judecată.
Procurorul recunoaşte că în 2005 a fost revocat din funcţie din lipsă de rezultate. "În 2005, s-a cerut revocarea mea din funcţia de procuror şef pe considerentul că nu ar fi fost rezultate concludente la nivelul Serviciului Teritorial Cluj".
CSM a decis demiterea lui în 4 octombrie 2005
Deşi Mona Pivniceru spune că nu ştie că Irimie a fost demis pentru ineficienţă, Consiliul Superior al Magistraturii a discutat şi a luat decizia revocării din funcţie a procurorului Irimie, dar şi a altor şefi de secţie, la şedinţa din data de 4 octombrie 2005. Atunci, CSM a decis revocarea din funcţie a magistratului Irimie din cauza lipsei de activitate.
După debarcare, Irimie a activat ca procuror de anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, unde din nou s-a remarcat prin lipsa de activitate, în dreptul numelui lui nefiind înregistrat niciun dosar de mare amploare.
În 2012, a revenit din nou la DNA Cluj, tot ca procuror de anchetă. Dosarele pe care le-a avut în lucru au vizat mica corupţie şi nu