După închiderea urnelor, ar trebui ca la scurt timp să asistăm la transformarea în fapte a promisiunilor din programele electorale ale candidaţilor la alegerile parlamentare. Momentan pentru parlamentari a început goana după voturi, iar pentru constănţenii din judeţ momentul promisiunilor. Bilanţul între promisiunile făcute de parlamentari şi ceea ce se va realiza se va face în urma votului de duminică, 9 decembrie. Dacă ne-am lua după programele electorale ale candidaţilor, parlamentarele ar trebui să producă efecte în fiecare localitate din judeţ.
În rândurile ce urmează vom prezenta doar câteva dintre promisiunile făcute de candidaţii la alegerile parlamentare.
Apicultură pentru copiii orfani
Aşadar, zilele acestea se vorbeşte despre un proiect special pentru apicultură care să asigure, timp de un an, pregătire teoretică şi practică în domeniul apiculturii unui număr de 28 de copii orfani, proveniţi din centre instituţionalizate private. La sfârşitul stagiului, cei mai buni cinci copii vor primi câte 25 de familii de albine şi sprijin pentru implementarea unui proiect în cadrul Măsurii 141, iar ceilalţi 23 vor rămâne în portofoliul asociaţiei de apicultori pentru a fi integraţi în proiecte viitoare.
Legea achiziţiilor publice ar putea fi modificată
O altă temă de campanie o reprezintă modul în care se fac achiziţiile publice. Legea achiziţiilor publice trebuie urgent modificată astfel încât să se fure mai puţin, este ideea vehiculată în contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.
Revine ideea desfiinţării consiliilor judeţene
Proiectul reorganizării administrativ-teritoriale, dar fără a desfiinţa judeţele, ci doar consiliile judeţene, revine astfel în atenţia constănţenilor. Se reiterează în acest sens chestiuni legate de problema descentralizării. Prin acest proiect se doreşte ca autorităţile locale