După eşecul de la locale, Alianţa România Dreaptă şi-a găsit o nouă armă de campanie în Bucureşti: "hormonul fericirii". Strategia care ar urma să crească serotonina în rândul electoratului a fost ideea Sandrei Pralong, contracandidata la Senat a ministrului USL Ecaterina Andronescu, în Sectorul 3.
"Este dovedit ştiinţific că atunci când primeşti sau oferi un act de bunăvoinţă creşte serotonina, care este hormonul fericirii", şi-a explicat Pralong iniţiativa, într-o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi şi o mare parte dintre candidaţii ARD din Capitală, arătând că şi România este "sfâşiată" de stări de spirit negative, iar românii ar trebui să înveţe să sărbătorească tot timpul "Ziua Bunăvoinţei", pentru a crea în societatea din jurul lor "un mediu cât mai prietenos, în care diferendele să fie rezolvate prin amabilitate şi dialog".
Anca Boagiu, candidat ARD la Senat în Sectorul 2, a împărţit iconiţe jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă, precizând că se va ruga pentru ca "inimile să se deschidă pentru a găsi calea dreaptă pentru România".
Promovarea în acţiunile electorale a "Zilei Bunăvoinţei", a explicat Sandra Pralong, este inspirată dintr-o acţiune similară petrecută în Japonia, în urmă cu 40 de ani, într-un campus universitar cu un grad ridicat de agresivitate şi violenţă în rândul studenţilor.
"Sărbătoarea aceasta a fost gândită ca un antidot la lipsa de performanţă, la o societate care se sfâşie", a spus Pralong, arătând că sărbătoarea poate fi marcată printr-un concurs de gesturi de amabilitate, generozitate, politeţe, zâmbete.
Întrebată dacă mai există cazuri în care această sărbătoare a fost folosită de partide politice în campanii electorale, Pralong a precizat că a vorbit cu colegii săi din Mişcarea Internaţională a Bunăvoinţei care i-au spus că marcarea acestei zile "nu s-a mai potrivit în cadru electo