În Brazilia, sunt aruncaţi la câini. Când nu sunt vânduţi în România. Preţul de producţie e şocant: 1,6 lei pe kilogram! Sursa: CODRIN PRISECARU
Ficăţeii congelaţi brazilieni, la mare căutare la români, pentru că sunt ieftini şi se găsesc pe toate drumurile, sunt refuzaţi de majoritatea locuitorilor din ţările europeneşi chiar ... în Brazilia, ţara lor de origine
Motivul este simplu: condițiile precare în care cresc păsările din Brazilia . Producătorii brazilieni le recoltează, după care pur şi simplu le aruncă la câini. „Puii sunt crescuţi la grămadă, în saivane, nu au în niciun caz condiţiile pe care le impun europenii pentru producătorii proprii”, a comentat un producător român pentru Evenimentul Zilei.
BOMBELE alimentare din SUPERMARKET sunt VERIFICATE SUPERFICIAL. DRUMUL cărnii din America Latină până în galantare
Hrana pe care o primesc puii brazilieni include şi organisme modificate genetic, folosite de altfel şi în Europa, dar şi făinuri proteice (mortăciuni), la care majoritatea producătorilor locali au renunţat deja.
Diferenţa dintre calitatea produsă în Europa şi cea din America Latină este demonstrată de costul de producţie. Dacă la noi acesta urcă până la circa 8 lei kilogramul de ficăţei, la sud-americani preţul este de-a dreptul uluitor: 1.6 lei pe kilogram.
MARE GRIJĂ! OTRAVĂ la 7 lei/kg pe rafturi. BOMBA vine tocmai din BRAZILIA
Preţul „descompus” pe etape
În preţul de raft, de şase lei pentru un kilogram de ficăţei brazilieni congelaţi, intră costuri care dublează sau chiar triplează costurile de producţie. Unul din acestea este taxa vamală, de 2,9%, la care se adaugă costurile de transport de circa 3500 de dolari pe un container.
Ulterior, intervine taxa de manipulare din portul Constanţa şi transport până la Bucureşti.
Topul "mizeriilor" din mezeluri: piele, oase şi tendoane
Urm