Piaţa agro-alimentară din Valu lui Traian, construită la standarde europene în parteneriat cu bulgarii, prezintă din ce în ce mai mult interes în rândul producătorilor şi al localnicilor, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Florin Mitroi.
În sala de conferinţe din cadrul pieţei a avut loc ieri conferinţa de presă pentru închiderea proiectului intitulat „Susţinerea Dezvoltării Afacerilor în zona Transfrontalieră Valu lui Traian-Kaynardja, prin infrastructura de afaceri - piaţă agro-alimentară". Primarul Florin Mitroi a declarat că obiectivul este unul de importanţă sporită pentru localitate.
„Valu lui Traian are o suprafaţă agricolă de 6.500 de hectare, iar majoritatea locuitorilor din comună au ca obiect de activitate creşterea animalelor şi agricultura. Sondajele pe care le-am făcut, au arătat că oamenii îşi doresc o piaţă în localitate, lucru care s-a şi realizat", a precizat primarul.
La final de proiect, şeful autorităţii locale a ţinut să le mulţumească partenerilor bulgari pentru încrederea acordată dar şi echipei din Primăria Valu lui Traian care s-a implicat pentru ca acest obiectiv să devină realitate. „Vreau să le mulţumesc partenerilor bulgari pentru că au avut încredere în noi şi vreau să-i asigur că şi noi le stăm la dispoziţie pentru orice proiect pe care îl vor gândi sau îl vor accesa pentru ca şi la dânşii să se ridice un obiectiv asemănător care să aducă îmbunătăţirea traiului cetăţeanului în localitatea Kaynardja", a afirmat Florin Mitroi.
Primarul a adus mulţumiri şi traducătorului din cadrul proiectului dar şi viceprimarului, Iuliana Frăţilă, precum şi Caludiţei Ivan şi Ionelei Zota, apreciind că cele trei au fost inima proiectului.
Florin Mitroi a explicat că se va gândi la dezvoltarea a noi proiecte asemănătoare împreună cu partenerii bulgari, exprimându-şi regretul că Valu lui Traian se află la