În periplul nostru prin cele 100 de locuri pe care trebuie să le vezi în Moldova, ne-am oprit, din nou, în Chișinău. Sute de animale exotice, multe dintre ele pe cale de dispariție în sălbăticie, te așteaptă să le vezi în cel mai mare parc zoologic din Republica Moldova.
Știi cum arată o capră de Daghestan? Dar un urs tibetan? Ai văzut vreodată pe viu o suricată? Dacă-ți faci un pic de timp liber, poți găsi toate aceste animale la Zoo Chișinău.
În urmă cu două săptămâni, Grădina zoologică din Capitală și-a completat efectivul de animale exotice cu caprele despre care vorbeam mai devreme, una siberiană, un țap cu coarne elicoidale, patru canguri, o pereche de suricate și câțiva tamarini cu burta roșie care, în sălbăticie, se găsesc numai în vestul Braziliei și în partea de nord a Boliviei.
Click aici să vezi GALERIA FOTO!
„În total am adus 25 de animale. Toate au fost donate de Grădina zoologică din Tallinn (Estonia). Pentru tamarini am amenajat un spațiu cu folie termoizolantă, unde îi adăpostim pentru toată durata iernii, în aceeași încăpere cu celelalte maimuțe. Vizitatorii grădinii noastre îi vor putea vedea din primăvară, când se mai încălzește", ne spune Olga Iuzvac, colaborator științific la Zoo Chișinău.
Crocodilul, adus în diplomat
Situată lângă Porțile Orașului, menajeria și-a început activitatea în 1978, cu 60 de specii. „La început au fost urși, lupi, vulpi și alte animale sălbatice din zona noastră, dar care puteau fi văzute mai greu în mediul lor natural. Primul animal exotic a fost crocodilul, adus acum 32 de ani de un localnic, într-un diplomat. Era pui și nu avea cum să-l crească. Din câte știu îl luase din Cuba", mai spune Olga Iuzvac.
Lozova, satul meşteşugarilor GALERIE FOTO
Ulterior au fost aduși un urs brun, urșii tibetani donați de un circ, cei doi tigri, trei lei, un țap siberian și o